ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Άγιος Νικόλαος - Παραλίες

Το Βούλισμα, το Βότσαλο, το Αμμούδι είναι λίγες μόνο παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά που θα βρείτε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Καταπληκτικές καθαρές αμμώδεις παραλίες περιτριγυρισμένες από υπέροχα εστιατόρια και καφέ, ώστε οι επισκέπτες να συνδυάσουν τη φρέσκια μυρωδιά της θάλασσας με τις κρητικές γεύσεις και την όμορφη ατμόσφαιρα.

Ελούντα - Σπιναλόνγκα

Η Ελούντα απέχει 9χλμ. Από τον Άγιο Νικόλαο. Είναι ένα παραδοσιακό αλλά κοσμοπολίτικο χωριό, ένα γραφικό ψαροχώρι στον υπέροχο κόλπο του Μιραμπέλου. Οι κάτοικοι ζουν από τη γεωργία, το ψάρεμα και τον τουρισμό και κάθε καλοκαίρι καλωσορίζουν χιλιάδες επισκέπτες.

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί κοντά στην Ελούντα, γνωστό και ως Νησί των λεπρών, καθώς εκεί τοποθετήθηκαν σε καραντίνα οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη Σπιναλόγκα κάθε καλοκαίρι με πλοίο για μια περιήγηση στα ερειπωμένα κτίριά της.

Κριτσά

Το χωριό Κριτσά απέχει 11 χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με παλιά σπίτια και στενά δρομάκια στα βουνά του Λασιθίου.

Επιπλέον, ένα από τα πιο διάσημα βυζαντινά μνημεία της Κρήτης βρίσκεται 1 χιλιόμετρο πριν από το χωριό Κριτσά. Χτισμένη σε υψόμετρο 630 μέτρων, σε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο, στην «αγκαλιά» του όρους Δίκτη, η ιερά μονή Παναγίας της Κεράς Καρδιώτισσας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Κρήτης. Ο ναός της Παναγίας της Κεράς είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις διατηρημένες βυζαντινές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα.

CRETAquarium

Μπορεί να μην είναι τόσο κοντά στην πόλη, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο !! Ένα άλλο υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Κρήτη! Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ενυδρεία στην Ευρώπη! Εξήντα ενυδρεία και περισσότερα από 2.000 πλάσματα του βυθού της Μεσογείου σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που αναπαράγουν υποβρύχια τοπία της Κρήτης και της Μεσογείου.

Παναγία Κουμπελίνα

Η εκκλησία της Παναγίας της Κουμπελίνας είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι ένα πολύ σημαντικό βυζαντινό μνημείο. Είναι το μοναδικό δείγμα της σταυροειδούς θολωτής εκκλησίας στην Ανατολική Κρήτη.

Το κύριο μέρος της εκκλησίας χρονολογείται από τα τέλη του 11ου ή στις αρχές του 12ου αιώνα, και κατά την Ενετική Εποχή προστέθηκε ένας νάρθηκας στα δυτικά του κύριου ναού. Η εκκλησία ανακαινίστηκε πλήρως το 2008 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.